De edelstenen van De Keizer

0

Als ik uit een tarotspel de kaart van De Keizer trek, is het vaak hommeles. Althans, er is in ieder geval sprake van een situatie waarin er veel verantwoordelijkheid van mij gevraagd wordt. Dan kunnen de omstandigheden soms wat chaotisch aandoen, soms zelfs stressvol, waardoor van mij verlangd wordt gewoon maar met de stroom mee te gaan. Het is overigens dan niet de bedoeling achterover te leunen, ik moet wel degelijk opletten. Ik ga dan op mijn troon zitten om –zonder arrogantie– overzicht te houden en de boel goed te kunnen regelen. Met de keizerkaart in mijn achterhoofd kan ik dan ook best eens stronteigenwijs zijn. Ik ben dan even heer en meester over mijn eigen leven en ik mag het dan soms best even beter weten.

De Keizer uit de Maat Tarot
De Keizer uit de Maat Tarot

Nee, de omstandigheden bij de kaart van de keizer zijn nooit saai. Daarom wordt bij de kaart van de keizer een beroep gedaan op je vertrouwen. Accepteer wat er aan de hand is en maak het beste van de situatie. En als je je best doet, valt je nooit iets te verwijten. Ook al gaat het dan alsnog mis. Je hebt ten slotte gedaan wat je kon doen. Vertrouwen is ook nodig omdat de keizer vindt dat je over voldoende talenten beschikt om je te handhaven. Waar het ook over gaat. Dus vertrouw op je kwaliteiten, zegt de keizer, want je kunt de situatie aan.

Rode jaspis en zwarte onyx

De Keizer uit de Black Flame Tarot
De Keizer uit de Black Flame Tarot

Een edelsteenmaatje in tijden van stress en chaos is de rode jaspis. Aan de buitenkant lijkt de gewone jaspis een enigszins saaie diender. Maar onderschat ‘m niet. Het is weliswaar een goedzak, maar als het moet gaat deze steen op zijn strepen staan en laat hij van zich horen. Deze steen zorgt ervoor dat je in het hier en nu blijft en zo praktisch mogelijk nuchter te werk gaat. Gewoon, met je poten in de klei. Kijk maar naar de kleur van deze steen, dan weet je genoeg. Want als er één steen is die qua kleur correspondeert met de aarde is het de rode jaspis wel. Alsof het klei zelf is.
Met de jaspis ben je assertief en heb je de moed om lastige situaties in de ogen te kijken terwijl je tegelijkertijd snapt dat het niet anders is dan dat het is.
Bovendien laat deze steen graag aan je zien wat je waard bent, zodat je als vanzelf de moed en het vertrouwen krijgt om acties te ondernemen waar nodig. Hij voorkomt dat  je min of meer in een afwachtende houding blijft zitten.

Rode Jaspis
Rode Jaspis

Voor meer structuur in de chaos is de onyx je beste vriend. Net als de jaspis is het uiterlijk van de steen niet spannend. Maar deze intens zwarte steen is ook niet met zijn uiterlijk bezig. Daar heeft hij geen tijd voor, want er moet hard gewerkt worden. Volgens de onyx is er veel werk te verrichten dat gestructureerd en geordend dient te verlopen. Hij kan zich dus niet door allerlei frivoliteiten laten afleiden. Hij laat zich nergens toe verleiden, hij neemt zijn taak serieus. Hij is ernstig en gedisciplineerd.

Het moge duidelijk zijn dat met de jaspis en de onyx weinig te feesten valt. Dat is in dit geval niet erg, want daar heeft de keizer ook helemaal geen tijd voor. De jaspis en onyx kunnen wel je beste vrienden zijn. Als je ze nodig hebt, dan zijn ze er gewoon en dan kun je op ze bouwen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here