“Durf naar je intuïtie te luisteren”

0

Donnaleigh de LaRose is een begrip in de Amerikaanse tarotwereld. Als Radio Podcast Host verzorgt ze regelmatig internetradio-uitzendingen, waarbij ze bekende kaartlezers en -ontwerpers interviewt over hun passie voor de kaarten. Zorgen over haar gezondheid, zorgde voor een eerste confrontatie met de tarot, om vervolgens de kaarten nooit meer los te laten. Haar advies: combineer je je intuïtie met de taal van de kaarten, dan krijg je de ultieme duiding.

Kennismaking met de kaarten

“Door zorgen om een bult op mijn hoofd, kwam ik voor het eerst in aanraking met tarotkaarten. Ik had enkele dagen eerder een biopsie laten uitvoeren en wachtte op de definitieve uitslag. Die liet extra lang op zich wachten, omdat het een periode was met verschillende feestdagen en er niet gewerkt werkt. In die dagen was ik flink gestrest. Ik reed op een gegeven moment langs de winkel van mijn favoriete medium, draaide om en stapte naar binnen. Ik kocht het kortste consult van 30 minuten en vroeg haar over de bult om mijn hoofd. Ze vertelde mij dat de bult goedaardig was en vroeg of ik nog meer vragen had. Ik had tenslotte nog 27 minuten over van het consult. Ik was gefascineerd door de manier hoe ze haar tarotkaarten gebruikte, om over mijn leven te vertellen. Daarnaast leerde ze mij hoe ik kristallen kon lezen.
Bij deze eerste ervaring viel mij op, dat de kaarten net elementen waren die een verhaal uit een boek vertelden. Elke kaart vertegenwoordigde een ervaring uit mijn leven. Ik vond de afbeeldingen mysterieus, maar erg herkenbaar en het uitgebeelde verhaal helder en kloppend.

Die dag kocht ik mijn eerste kaarten, een Rider-Waite deck, en ongeveer 50 kristallen om te oefenen. Ik kreeg echter weinig grip op de kaarten, zodat het deck uiteindelijk op de boekenplank belande. Een jaar las ik het boek Tarot for Your Self, van Mary K. Greer, en kreeg ik weer belangstelling voor de tarot. Ik heb het nooit meer los kunnen laten en de tarot is een vast onderdeel van mijn leven geworden.”

Kaarten in het dagelijkse leven

“Ik gebruik de kaarten voor lezingen voor anderen, maar zeker ook voor mijzelf. Ze geven mij inzicht, door mij mijn eigen motivatie en die van anderen te leren begrijpen. Ik raadpleeg ze voor advies als ik mij in een moeilijke situatie bevind en ik gebruik ze om te kijken of ik nog op de goede weg ben. De kaarten spreken mij toe. Als ik mij verdrietig ben, troosten ze mij. Als ik blij ben, feliciteren ze mij. Ze ademen emotie uit.

Na een drukke werkdag, zit ik vaak in mijn favoriete schommelstoel met een huisdier op schoot. Ik pak dan mijn kaarten erbij en bevraag ze over mijn dag of mijn leven. Ik vraag hierbij om begeleiding. Het voelt als een meditatief gebed, door dit moment alleen door te brengen. Het is een intensieve massage voor mijn ziel.

Mary Greer
Mary K. Greer

Mary K. Greer inspireert mij enorm. Ze heeft de meeste impact gehad op mijn ontwikkeling en ze heeft mij natuurlijk aan de tarot gekregen met haar boek Tarot for Your Self. Mijn boekenkast puilt inmiddels uit van alle tarotboeken, maar dat eerste boek heb ik er zo vaak gebruikt, dat de kaft er helemaal vanaf ligt. Mary is toegankelijk, een warme persoonlijkheid en daagt tarotlezers uit om voor zichzelf te blijven denken. Zelfs na meer dan 40 jaar lesgeven, blijft ze interesse houden voor nieuwe technieken. Ze heeft altijd weer iets nieuws of ontdekt weer iets uit het verleden, waar niemand nog aandacht aan heeft besteed.

Naast Mary heeft Rachel Pollack ook een grote invloed op mij. Ze is een goede vriendin geworden. Ze kan nieuwe informatie over de kaarten op blijven hoesten, terwijl ze ondertussen ook haar studenten aanmoedigt om het anders te zien. Rachel zorgt er iedere keer weer voor, dat ik nieuwe inzichten ervaar.”

Bijzondere ervaring

Grand tableau legging met Gilded Reverie Lenormand kaarten van Ciro Marchetti
Grand tableau legging

“Tijdens een cursus had ik net met Lenormandkaarten een Grand Tableau legging uitgevoerd. In die tijd verdiepte ik mij nog in de betekenis en methodiek van de Lenormand. Mary K. Greer en ik probeerden samen de enorme legging van 36 kaarten te duiden. Zonder dat we het door hadden, gebruikten we hier onze tarotkennis voor. Ook al kan dit zorgen voor een eigen manier van duiden, de Lenormand is een eigen systeem met eigen spelregels.

Terwijl we hiermee bezig waren, keek een van de medecursisten mee over onze schouders. Deze cursist riep ineens bewonderend uit: ‘Oh. Lenormand!’. Ik vroeg haar of ze met ons wilde delen, wat ze zag. Ze vertelde eerst dat ze nog maar een jaar ervaring had met de Lenormandkaarten, om vervolgens veel indruk op ons te maken door de ingewikkelde legging in vier of vijf zinnen te duiden. Onze monden vielen open…

Later die avond leerde Lenormandexpert, Rana George, ons dezelfde legging te lezen. Ik vond het een verademing om deze nieuwe kaarttaal te leren. Ik was die avond zo hongerig naar kennis, dat ik er bijna niet genoeg van kreeg. De cursus maakt nog steeds veel indruk op mij en ik denk nog hier nog vaak aan terug. Rana liet ons verschillende grote en kleine leggingen zien en het voelde als een nieuwe stroom van kennis die door mij heen trok.

Ik ervaar de Lenormand als een pragmatisch, duidelijk en erg functioneel systeem. Dit in tegenstelling tot de tarot, dat vooral een reis van de ziel is door onze emoties en motivaties. Als je de twee systemen combineert, krijgt je een overzichtelijk plaatje van de innerlijke en spirituele reis (tarot) gecombineerd met feitelijke acties (Lenormand). Als je merkt dat deze twee conflicteren, is dit vaak ook het geval bij de persoon waarvoor je de kaarten legt.”

Favoriete kaarten

Golden tarot
Golden tarot

“Ik vind het moeilijk om een favoriet deck te noemen. Het is alsof je vraagt van welk kind je meer houdt. Ik gebruik vooral de Golden Tarot van Kat Black voor consulten. Daarnaast spreekt Ciro Marchetti’s Legacy of the Divine mij ook erg aan. Al met al komt het iedere keer terug op mijn eerste Rider-Waite deck. De basiselementen van deze kaarten zijn terug te vinden in alle kaarten waarmee ik werk.

Mijn favoriete kaart hangt van de dag af. De Zegewagen is mijn levenskaart en is terug te vinden in alles wat ik doe: actie, richting, passie, energie en flinke vaart. Ik hou ook erg van de Koningin van Staven, met wie ik mij erg identificeer. Eigenlijk zou ik Matigheid wat meer ‘moeten’ omarmen, als je kijkt hoe zij je leert omgaan met passie en actie. Ze roept om rustig aan te doen en eens stil te staan bij al het moois om je heen.”

Tip voor de beginner

“Wees niet bang om het verkeerd te doen. Omarm de kaarten en laat niemand je vertellen dat je het verkeerd doet. Je gaat je eigen unieke manier ontwikkelen om met de kaarten om te gaan. Zodra je je manier hebt ontwikkeld, is er altijd begeleiding en ondersteuning. Leer zoveel je kunt en gebruik de kaarten vrij op jezelf. Als je je verder wilt ontwikkelen, zoek dan meer informatie of een mentor voor extra kennis. Online is er veel informatie te vinden. Er zijn fora en groepen, podcasts, YouTube video’s en Facebook-pagina’s die je kunnen helpen meer te ontdekken in de kaarten. Vooral het samen met anderen optrekken bij het leren, gaat je helpen. Luister hierbij ook naar wat anderen in de kaarten zien en leer ervan.”

Tip voor de professional

“Neem je diensten net zo serieus als een professionele carrière! Besteed je geld slim, blijf leren en ontwikkelen, zorg voor een goed netwerk, werk hard en blijf altijd eerlijk en uniek. Je website is een van je belangrijkste hulpmiddelen, dus laat je hier goed over informeren. Eerlijkheid moet je basis zijn en behandel de kaarten altijd met respect en waardigheid.”

Graag meer aandacht voor

“Het leren en combineren van verschillende technieken. Verschillende systemen en type kaarten spreken allemaal een iets andere taal of dialect. Sommige technieken werken beter voor een bepaald type vragen, dan andere. Mensen beperken zich vaak te veel, door maar een techniek of methodiek aan te leren.

Ik denk ook dat we vaak niet durven te vertrouwen op onze intuïtie. Ik heb zelf de meest indrukwekkende ervaringen gehad, door de kaarten aan de kant te leggen en durven te vertrouwen om mijn intuïtie. Veel mensen horen hun intuïtie wel fluisteren, maar durven niet te luisteren. Door deze stem te combineren met wat je in de kaarten zien, krijgt je lezing extra meerwaarde.”

Gebruikte afbeeldingen: bron onbekend (via Google).

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here