Edelsteenkunst op kaarten

0

De essentie van edele stenen biedt je 52 boodschappen, ingegeven door 52 edelstenen. Anneke Agterberg heeft de (half)edelstenen met een microscoopcamera gefotografeerd en het landschap op en in de edelsteen zichtbaar gemaakt. Het resultaat is een spel met inspirerende en kleurrijke kaarten.

De essentie

BergkristalNaast tarotkaarten fascineren (half)edelstenen mij enorm. De combinatie van kleur, materiaal en vorm maakt dat iedere steen uniek is. Het zijn pareltjes die voort zijn gekomen uit eeuwenlange, natuurlijke processen. Mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld, toen ik hoorde dat er een nieuw spel is, waarbij kaarten en stenen gecombineerd worden.

Bij de eerste indruk van het spel, valt de diversiteit aan kaarten op. Elke kaart bevat een ongeveer 200 keer uitvergrote foto van een edelsteen. Van heldere stenen is een foto gemaakt van de binnenkant. Bij stenen waar de binnenkant niet van te ziet is, is een foto gemaakt van de buitenkant. Hierdoor is iedere kaart uniek, met een eigen kleur en uitstraling. Volgens Anneke ontmoet en ervaar je hiermee de essentie van de stenen.

Combineren

olivijn

De kracht van De essentie van edele stenen zit in de combinatie van inzicht- en inspiratiekaarten, edelsteentherapie en kleurtherapie. Kleuren, vormen en details van insluitsels en breuklijnen geven elke kaart een eigen uitstraling.  Wat ontbreekt is het daadwerkelijk kunnen voelen van de steen. De detailfoto op de kaart maakt dit echter goed.

Leg je de kaarten uit, dan zie je een kleuren- en vormenspel ontstaan. Er wordt een verhaal verteld dat je kunt horen met je intuïtie en gevoel. Als extra ondersteuning wordt op elke kaart in enkele regels tekst de essentie van de steen uitgelegd. De foto’s prikkelen de fantasie en stimuleren om zelf een antwoord op je vraag te geven: wat zie je en hoe helpt dit je?

Voorbeelden van kaarten

ChrysocollaDoor met aandacht naar elkaar te luisteren, ontstaat er vertrouwen. Dan is iedereen gelijk en is er openheid. Er ontstaat een goed gesprek.
Chrysocolla
Door met aandacht naar elkaar te luisteren, ontstaat er vertrouwen. Dan is iedereen gelijk en is er openheid. Er ontstaat een goed gesprek.
oceaanjaspis
Oceaanjaspis
Je bent een vriend(in) van de aarde. De liefde die je geeft aan alles wat op deze planeet groeit en leeft, krijg je als positieve energie terug.
Lapis lazuliJe bent een wijs mens en je kunt dus met een gerust hart op je innerlijk weten vertrouwen. Deel je kennis en je mening ook met anderen.
Lapis lazuli
Je bent een wijs mens en je kunt dus met een gerust hart op je innerlijk weten vertrouwen. Deel je kennis en je mening ook met anderen.
MalachietEr is niets om je voor te schamen. Ontgif jezelf van deze intense gevoelens. Je verdient vernieuwing.
Malachiet
Er is niets om je voor te schamen. Ontgif jezelf van deze intense gevoelens. Je verdient vernieuwing.
AquamarijnTijd voor creatieve expressie: zing, dans, schrijf of maak muziek. Laat je fantasie op de vrije loop, zo ontstaan openingen en oplossingen.
Aquamarijn
Tijd voor creatieve expressie: zing, dans, schrijf of maak muziek. Laat je fantasie op de vrije loop, zo ontstaan openingen en oplossingen.
AmetrienVan binnen naar buiten. Van denken naar doen. Wat innerlijk al aanwezig is, mag nu naar buiten en aan de wereld worden getoond.
Ametrien
Van binnen naar buiten. Van denken naar doen. Wat innerlijk al aanwezig is, mag nu naar buiten en aan de wereld worden getoond.
LabradorietJe gevoeligheid is je tot last. Schakel een hulpmiddel in zoals een edelsteen, een boek of coach, om haar om te buigen naar kracht.
Labradoriet
Je gevoeligheid is je tot last. Schakel een hulpmiddel in zoals een edelsteen, een boek of coach, om haar om te buigen naar kracht.
Herkimer diamantEen volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt niet meer terug. Bevrijd je van negatieve mensen en situaties. Vrijheid!
Herkimer diamant
Een volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt niet meer terug. Bevrijd je van negatieve mensen en situaties. Vrijheid!

 Gebruikte afbeeldingen: foto’s en omschrijvingen van edelstenen: Anneke Agterberg.

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here