Encaustic art orakelkaarten

0

Orakelkaarten zijn er in alle vormen en maten. De 74-jarige Bertie Braeken maakt kaarten van bijenwas. Nadat ze medisch niet meer in staat was om te werken, kwam ze in aanraking met spiritualiteit en encaustic art. Uit de patronen van haar kaarten haalt ze inspiratie en boodschappen.

Kennismaking met de kaarten

Kijk naar je leven
Kijk naar je leven

“Ik werd in 1996 afgekeurd door de ziekte fibromyalgie. Na 20 jaar gewerkt te hebben, viel ik in een zwart gat. Ik kon bijna niets meer en ik moest op zoek gaan naar een andere invulling van mijn leven. Ik heb mij verdiept in spiritualiteit en ik kwam in aanraking met encaustic art. Hierbij maak je ontwerpen met een speciaal strijkboutje, bijenwasblokjes en glanzend papier.

In eerste instantie was het alleen voor afleiding als ik veel pijn had. Tot ik op een keer bij een haptonoom een afbeelding te zien kreeg van het bekkenbodem en ik iets herkende van wat ik kort daarvoor had gemaakt met bijenwas. Toen ik het ontwerp een volgende keer meenam en liet zien, dacht de haptonoom dat ik het achteraf had nagemaakt. Zo kwam ik er achter dat er iets bestond als innerlijk weten.

Mijn zoektocht naar zingeving was voor de digitale ontwikkelingen en Google. Ik heb veel tijd doorgebracht in de bibliotheek en heb veel boeken gelezen. Daarna heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd. Omdat ik behoorlijk aards was – en nog steeds ben – duurde het even voordat ik mij er in kon vinden.”

Kaarten in het dagelijkse leven

Onder- en bovenwereld
Onder- en bovenwereld

“In het dagelijks leven werk ik alleen nog voor mijn website en in opdracht van mensen die een persoonlijke kaart willen. Ik stem dan op hun naam af en pak op gevoel bepaalde kleuren. Als de kaart klaar is, ‘lees’ ik de bijenwastekening.

Van de kaarten die op mijn website staan, maak ik meestal eerst de afbeelding en ga er daarna voor zitten om er teksten bij te krijgen. Die teksten komen binnen vijf minuten door. Ik ben achteraf altijd positief verrast als ik de teksten lees.

Ik gebruik uitsluitend mijn eigen kaarten. Als ik soms in een bepaalde emotie zit, trek ik een kaart op mijn website en daar staat dan precies hoe ik me voel en waarom. Dat neem ik altijd serieus.”

Genieten van het leven

“Ik kan ik op mijn 74ste levensjaar nog optimaal genieten van wat het leven mij nog biedt. Ik sta iedere morgen nog met veel plezier op. Ondanks dat ik een zwaar leven achter mij heb, ben ik een gelukkig mens.”

Voorbeelden van kaarten

Verbinding met het goddelijke
Verbinding met het goddelijke
Moeder Aarde
Moeder Aarde
De wereld op zijn kop
De wereld op zijn kop
Aankondiging
Aankondiging

Gebruikte afbeeldingen: ontwerpen en foto komen uit het privé-archief van Bertie Braeken.

Bewaren

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here