Engelen Tarot

0

Dit tarotdeck is een herkenbaar kind van zijn ouders. De schrijvers Doreen Virtue (engelen) en Radleigh Valentine (positiviteit) hebben samen met fantasiekunstenaar Steve A. Roberts een goedaardig kaartendeck voortgebracht.

Zachtaardigheid

Volgens de makers van dit deck heeft tarot het leven van talloze mensen beïnvloed en hen verder geholpen. Tarotkaarten leggen is als een gesprek met een dierbaar wijs iemand, die zowel aandacht heeft voor de blije als de schaduwkanten van het leven. Ze zien zelf dat een groot aantal mensen afgeschrikt wordt door de traditionele afbeeldingen en teksten van de tarot. Bij hun Engelen Tarot wilden ze de oude methode van voorspellen en duiding bewaren en tegelijkertijd uitsluitend positieve en goedaardige afbeeldingen en teksten gebruiken. Hiervoor hebben ze de oorspronkelijke betekenis opnieuw geïnterpreteerd. Ze wilden uitsluitend kaarten, waarmee mensen vooral oog konden hebben voor hun eigen situatie zonder te worden afgeleid door confronterende afbeeldingen of betekenissen. Zo heet De Gehangene Ontwaken, is de dood veranderd in Loslaten en heeft De Duivel de naam Ego gekregen.

De kaarten

Zeven van Vuur
Zeven van Vuur

De levensfasen van de grote arcana, worden gevisualiseerd door de 15 aartsengelen. Sommige engelen komen vaker voor, omdat zij aspecten belichamen van de verschillende kaarten. De engelen begeleiden je op je reis door de grote arcana en je spirituele pad.

De kaarten van de kleine arcana zijn verdeeld in vier ‘kaartkleuren’ en verbeelden de elementen: vuur, water, lucht en aarde. De kaarten bevatten afbeeldingen van elfen (aarde), eenhoorns (lucht), meerminnen (water) en vriendelijke draken (vuur).

De aartsengelen helpen je de kaarten beter te begrijpen. Zo helpt Metatron je bij De Dwaas om vastbesloten op weg te gaan en houdt hij toezicht op iedereen die nieuwe is op het spirituele pad.

De boodschap van de kaarten is dat de (aarts)engelen er voor je zijn als je ze nodig hebt. Je loopt je eigen pad en leert hierbij je eigen lessen. Als je ze nodig hebt, kun je de engelen om hulp en begeleiding vragen. Ook al moet je het zelf allemaal doen, het zal voor veel mensen een geruststellende gedachte zijn.

De makers

Doreen Virtue is schrijfster en helderziend psychologe. Ze staat bekend als The Angel Lady. Ze heeft veel boeken geschreven, kaartspellen en audioprogramma’s gemaakt over engelen, psychische ontwikkeling en situaties die lichaam, ziel en geest betreffen.

Radleigh Valentine is een internationaal bekend spreker en schrijver. Hij treedt als gastheer op in radioshows en is een gecertificeerd accountant. nadat hij de zakenwereld verliet, werd hij internationaal erkend als de maker van de radscopes, een wekelijkse horoscoop waarin tarot en humor samengaan.

Steve A. Roberts is een internationaal bekend ‘fantasiekunstenaar’. Hij wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde kunstenaars op het gebied van schilderen van droombeelden.

Voorbeelden van kaarten

De Magiër
De Magiër
Aas van Water
Aas van Water
Koningin van Aarde
Koningin van Aarde

Meer informatie

Naam: Engelen Tarot
Auteur: Doreen Virtue en Radleigh Valentine
Kunstenaar: Steve A. Roberts
Uitgeverij: Koppenhol Uitgeverij BV
Type kaarten: tarot

Kaarten: 78
Aantal grote arcana: 22
Aantal kleine arcana: 56

Drie van Lucht
Drie van Lucht

Elementen: Vuur (Staven), Water (Bekers), Lucht (Zwaarden), Aarde (Pentakels)
Hofhouding: Schildknaap, Ridder, Koningin, Koning
Namen grote arcana: De Dromer (Metatron), De Magiër (Raziël), De Hogepriesteres (Haniël), De Keizerin (Gabriël), De Keizer (Michaël), Eenheid (Sandalfon), De Geliefden (Rafaël), De Zegewagen (Metatron), Gerechtigheid (Raguël), Kluizenaar (Raziël), Het Wiel (Michaël), Kracht (Ariël), Ontwaken (Gabriël), Loslaten (Azraël), Evenwicht (Zadkiël), Ego (Jofiël), Levenservaring (Chamuël), De Ster (Jofiël), De Maan (Haniël), De Zon (Uriël), Vernieuwing (Jeremiël) en De Wereld (Michaël).
Gerechtigheid is 8
Kracht is 11

Afmetingen kaarten: 9 x 13 cm
Taal: Nederlands
Achterkant kaart: niet-omkeerbaar
Ontwerp achterkant kaart: Een detail van De Wereld-kaart

Toevoegingen: boekje met 136 pagina’s, met de visie van de makers, enkele (standaard) legpatronen, de betekenis van de kaarten.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

RECENSIEOVERZICHT
Eindoordeel
Vorig artikelShaheens zigeunerorakel
Volgend artikelDe legende van Christoffel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here