Halloween orakel

0

Op de voorkant van de doos staart een doodshoofd mij aan met holle, zwarte ogen. Door de kleurige versieringen doet het mij denken aan een sugar skull uit de Zuid-Amerikaanse cultuur. Kleurrijk en tegelijkertijd beangstigend. Halloween staat bekend als het tijdstip waarop de wereld van de levenden en de wereld van de overledenen het dichtst met elkaar verbonden zijn. The Halloween oracle van Stacey Demarco tilt de sluier tussen beide werelden op en laat je de sfeer iedere dag beleven.

Intuïtieve herkenning

Midnight - The Halloween Oracle
Midnight
The most magical hour of all

Het eerste wat ik normaal bij een nieuw kaartendeck doe, is kijken welke kaarten mij aanspreken en welke minder. Er zijn altijd kaarten die je meer aanspreken dan andere. Een mooie verrassing deze keer. Alle 36 kaarten zijn bijzonder en zeer duidelijk. De symboliek op de kaarten is herkenbaar en sfeervol. Ze passen allemaal bij deze donkere tijd van het jaar, die draait om het nemen van een pauze, zelfgemaakte warmte, de kou en de belofte dat alles na deze tijd van bezinning weer gaat groeien en bloeien.

Symboliek

Lady de los Muertos - The Halloween Oracle
Lady de los Muertos
Acceptance and equality

Stacey Demarco staat bekend als The Modern Witch (red: de moderne heks). Ze wil mensen kennis laten maken met praktische magie en opnieuw de verbinding met de natuur laten maken. Voor dit orakel heeft Stacey alle elementen en aspecten van Samhein willen verbeelden; traditioneel en modern. De symboliek van verschillende natuurreligies zijn gecombineerd met Zuid-Amerikaanse elementen.

Dit is herkenbaar in de kunstwerkjes op de kaarten. Je herkent de heksenketel die traditioneel staat voor het transformatie en genezing (door voedsel). De zwarte kat in het spel geeft geluk en kansen aan, gebaseerd op de betekenis in het oude Engeland. Catrina, Lady de los Muertos (red: de dame van de dood), vertelt je over acceptatie en gelijkheid. Hoe rijk je ook bent, de dood komt ook voor jou.

Halloween

Pompoenen met kaarsjes, verkleed langs de deuren, het huis versieren,… Iedereen heeft wel een beeld bij Halloween. In andere landen wordt deze feestdag groots gevierd en ook in Nederland komt steeds meer aandacht voor dit griezelige feest. Halloween wordt al vele eeuwen gevierd. Oorspronkelijk was het een Keltisch winterfeest, Samhain (spreek uit: “sow-en”) genaamd, waarbij de komst van de kou centraal stond. De aarde trok zich terug en ‘stierf’. Dat is ook de reden waarom nu de dood het thema van het huidige Halloween is. De pompoenen met gezichten verjagen aan de ene kant de ongewenste geesten en omarmen daarnaast ook het ‘donker’.

Eternal Love - The Halloween Oracle
Eternal Love
Love is Love is Love
and it transcends physical death

Halloween is het moment dat de sluier tussen de levenden en de doden het dunste is. Een zeer geschikt moment om op een luchtige en liefdevolle manier stil te staan bij overleden vrienden en familie. Er worden vaak extra borden op tafel gezet en tijdens het eten wordt over de overledenen gesproken. Hun levens worden met gelach, voedsel en herinneringen herdacht. Het is geen moment voor verdriet, maar een moment om het leven te vieren.

Halloween wordt op verschillende plekken in de wereld gevierd. Vaak beïnvloed door lokale invloeden. In Mexico is bijvoorbeeld de Dag van de Doden verweven met halloween-vieringen, met als resultaat: versierde schedels, eng snoepgoed en picknicken op het kerkhof.

Meer voorbeelden van kaarten

Cauldron - The Halloween Oracle
Cauldron
Synergy and healing
Ghost - The Halloween Oracle
Ghost
Regret
Zombie - The Halloween Oracle
Zombie
Control

 

Productinformatie

Titel The Halloween Oracle
Auteur Stacey Demarco
Kunstenaar Jimmy Manton
Uitgever Blue Angel
Taal Engels
ISBN13 9780738744957

 

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here