Maya wijsheid creatiekaarten

Concrete inspiratie op speelse manier aangereikt gebaseerd op de Tzolkin

1

Hunab ‘Ku is het Maya-woord dat wordt gebruikt voor de oneindige energiecentrale, waaruit we allemaal energie kunnen putten voor onze bewustwording, talentontwikkeling en eigen creaties. De Maya wijsheid creatiekaarten brengen je daarmee in verbinding, waarbij het volgens de makers niet echt noodzakelijk is dat je zelf verstand hebt van de kennis en vaardigheden van het oude volk.

Het creatiespel is gebaseerd op de Tzolkin, de originele kalender van de Maya’s, die ze gebruikten als onderdeel van hun tijdsberekening. Je vindt de Tzolkin terug in het gebruik van de 40 zegelkaarten, waarop de zonnezegels van Patricia Mooren zijn verwerkt, en de 26 tonenkaarten. Daarnaast wordt er gewerkt met de vier zegelkleuren, waarmee je richting kunt geven aan de boodschap van de kaarten.

Synchroniciteit is een woord dat hier zeker van toepassing is. Stem je met de kaarten hierop af en niets staat het creëren van wat jij wilt nog in de weg. Dit kan in een scala aan werkvormen voor zowel kinderen als volwassenen. Je kunt met deze kaarten ook goed werken in groepen. De beschrijving van de methodes staan op vijf aparte kaarten.

De teksten zijn van Elvira van Rijn, die instrumenten maakt voor coaching met inzet van de Tzolkin om bewustwording, talent en samenwerking te ontwikkelen. Hierover kun je lezen op haar website. Dat Elvira van Rijn coach is, vind je terug in de aanreikingen om de kaarten toe te passen in teamwork. Rollen, fases, kwaliteiten en dynamiek, overal is een werkvorm voor binnen deze set. De moeite waard om uit te proberen.

Voorbeelden van kaarten

 Zegelkaarten

Rode Maan - Maya wijsheid ceatiekaarten Witte Wind - Maya wijsheid creatiekaarten Gele krijger - Maya wijsheid creatiekaarten

Toonkaarten

Creatie - Maya wijsheid creatiekaarten Balans - Maya wijsheid creatiekaarten

 

Productinformatie

Titel Maya wijsheid creatiekaarten (september 2013)
Auteur Elvira van Rijn
Vormgeving Patricia Mooren (zegelillustraties)
Uitgever A3 Boeken
Taal Nederlands
ISBN13 9789491557101

 

Bewaren

1 REACTIE

  1. Wat leuk om een recensie tegen te komen van de Maya wijsheid creatiekaarten. Het was een feest om de afbeeldingen te maken.
    Overigens zijn de teksten boven de afbeelding op de kaarten van mijn hand. De steekwoorden die onder de afbeelding staan zijn van Elvira van Rijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here