Orakeldeck komt tot leven

3

Het Art Through the Eyes of the Soul Oracle bestaat uit 52 prachtig vormgegeven kaarten met vergulde randen. De afbeeldingen zijn reproducties van originele olieverf schilderijen met afbeeldingen uit de tijd van Avalon, the lady of the lake, Arthur en Merlijn. Ik kocht het deck tijdens mijn vakantie in Glastonbury, waar ik opzoek ging naar Avalon. Ik vertel je graag meer over mijn reisavontuur, waarbij de wereld uit het orakel voor mijn ogen tot leven kwam.

Glastonbury Tor
Glastonbury Tor

Middenin het prachtig glooiende landschap van Somerset in Zuidwest Engeland ligt het plaatsje Glastonbury. Volgens overlevering beter bekend als Avalon, een eiland uit de Keltische mythologie. De legende vertelt dat Avalon een eiland was dat in nevelen verborgen was en onzichtbaar voor niet ingewijden. Het magische eiland kon alleen per boot bereikt worden door priesteressen van Avalon, die de sluiers tussen de dimensies tijdelijk op konden heffen. Afgelopen september heb ik samen met een vriendin een pelgrimstocht ondernomen naar Glastonbury. We wilden op zoek naar het oude Avalon.

Chalice Well
Chalice Well

Wanneer we ons melden bij het autoverhuurbedrijf vlakbij Bristol Airport wordt ons gevraagd naar onze bestemming. Glastonbury? Wat hebben jullie daar nou te zoeken? Alleen zeepmakers en bomenknuffelaars gaan daarnaartoe. Waar onze reis ons ook naartoe zou brengen, het beloofde een bijzondere ervaring te worden. Na een spannend ritje aan de ‘verkeerde’ kant van de weg, kwamen we aan op onze bestemming. Al van heinde en ver is een groene heuvel met een toren erop zichtbaar aanwezig in het landschap, de Glastonbury Tor. Deze toren is het enige overblijfsel van een kerk gewijd aan St. Michael en staat tevens symbool voor het mannelijke. Archeologen hebben op de heuvel zelfs resten gevonden van nog veel oudere bebouwing die wijzen naar een fort uit de tijd van Koning Arthur, Sir Lancelot en Lady Guinevere, maar ook de tijd van de druïden, heksen, hogepriesteressen en de Merlijn.

Vanaf het moment dat we aankwamen in Pilgrims Bed and Breakfast The Priestess House, werden we meegenomen in de magie van het historische plaatsje. Waar anders kun je een inspiratie- of engelenkaartje trekken bij het ontbijt? De tijd leek stil te staan terwijl tegelijkertijd gebeurtenissen, ervaringen en emoties als intens verdriet en immense vreugde zich in rap tempo afwisselden. Als Alice in Wonderland vielen we in een eigen dimensie en lieten we ons meevoeren met de stroming. Zoals de Cheshire kat in Alice in Wonderland zegt: “als je niet weet waar je heen gaat, dan maakt het ook niet uit welke weg je neemt”. Op de eerste dag voerde ons pad ons als eerste langs de vele esoterische winkeltjes in High Street en een superleuk biologisch eetcafeetje, Hundred Monkeys Cafe. Daarna gingen we op zoek naar de Chalice Well. Deze bijzondere bron met geneeskrachtig ijzerhoudend water staat symbool voor de vrouwelijkheid en de godin. De bron ligt in een prachtige landschapstuin waar je op veel prachtige en verscholen plekjes lekker kunt mediteren of kunt genieten van de zachte, warme sfeer die er hangt. Als laatste bezochten we de Tor en konden we bovenop de heuvel van de bijzondere energie en het prachtige uitzicht genieten.

Chalice Well Gardens
Chalice Well Gardens

Dag twee in Glastonbury Wonderland voerde ons wederom langs de vele winkeltjes in High Street. Na een kopje thee en een mooi gesprek bij de Nederlands Karin (o.a. EnergySoma Alignment healer en trustee van de Chalice Well and Gardens) en haar Engelse echtgenoot Sig Lonegren (een zeer ervaren tarotist en labyrint expert) van Sunnybank, brachten we een bezoek aan de Goddess Temple, de Maria Magdalena kapel en een vingerlabyrint. Wanneer je in Glastonbury bent, mag een bezoek aan de Glastonbury Abbey zeker niet ontbreken. Hier kun je onder andere de ruïnes bezoeken van een voormalig klooster en meerdere abdijen. Men zegt zelfs dat de restanten van Koning Arthur en Lady Guinevere hier begraven liggen. In Glastonbury gaan het christendom en de oude Heidense tradities hand in hand en lijken soms in elkaar over te lopen. Tijdens ons bezoek voelden wij ons nauw verbonden met de elementen, met de god en de godin, met het christendom en het heidendom.

Tijdens een stevige wandeling in het prachtige landschap kwam het besef dat Glastonbury zelf een groot labyrint is met hierin meerdere verscholen labyrinten zoals de weg naar de top van de Tor. Na elke bocht word je geconfronteerd met een nieuwe uitdaging of een dieper inzicht. Alleen voor degene die tussen de sluiers van de dimensies kan en durft te kijken, wordt de weg getoond naar de andere wereld, naar het eiland Avalon.

Zelfs al blijft het magische eiland verscholen in de mist, ook dan is een bezoek aan het bijzondere plaatsje Glastonbury meer dan de reis waard.

Voorbeelden van kaarten

atteots_greenman atteots_encounter atteots_eriuseyes

 

Gebruikte afbeeldingen: foto’s uit privé-archief van Linda Elstrodt, afbeeldingen van het Art Through the Eyes of the Soul Oracle van kunstenares Cheryl Yambrach Rose.

Bewaren

Bewaren

3 REACTIES

  1. Wow, zo mooi beschreven. Ik heb ze zojuist besteld, allemaal, in de vorm van het oracle deck, het boek is ook erg mooi overigens. En ja Glastonbury, mijn hart ligt daar, the heartland homeland, ben er al vaker geweest, en zoals jij zegt is het ZEKER een aanrader, maar het is GEEN aanrader om dat in het hoog-seizoen te doen. dat is ronduit zonde, persoonlijk vind ik dat je met de energie van Avalon/Glastonbury moet versmelten, en dat gaat niet met een mierenhoop aan mensen overal. Maar zeker een keer gaan en als je aan Stonehenge denkt, prive afhuren, niet gaan als het open is voor publiek dat is gekkenwerk daar!

    hartegroet ♥

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here