Paris from Down Under

0

In Australië staat Paris Debono bekend als The Fortune Teller en ook in de rest van de wereld krijgt hij steeds meer bekendheid als kaart- en handpalmlezer. Hij is een opvallende verschijning en is niet bang zich duidelijk uit te spreken.

Kennismaking met de kaarten

Solitaire
Solitaire

“Het was een van de vrouwen van James Bond die ervoor zorgde dat ik geïnteresseerd raakte in tarot. Als kleine jongen keek ik samen met mijn vader naar de 007-film Live and Let die. Ineens verscheen de beeldschone Solitaire (gespeeld door Jane Seymour) op het beeldscherm.

Ik was gebiologeerd door haar schoonheid en haar mysterieuze tarotkaarten. Ik was verbaasd over hoe ze de toekomst kon voorspellen. Opeens wist ik wat ik wilde doen met mijn leven. De volgende dag zag ik een pakje tarotkaarten in een boekhandel. Ik ging naar binnen en kocht de kaarten met mijn zakgeld. Hoewel ik wist dat mijn streng katholieke moeder het niet zou goedkeuren, moest ik ze hebben. Ik had echter geen idee hoe ik ze moest lezen.

Enige tijd later ontmoette ik een mysterieuze, roodharige vrouw, die naar de hand van een man keek, zijn kaarten las en voorspellingen maakte over zijn leven, liefdes en carrière. Ik vroeg me af of ik ooit ook in staat zou zijn om mensen te vertellen over hun leven en lot.

In mijn latere tienerjaren ging ik naar diezelfde mystieke vrouw en vroeg haar om een lezing voor mij te doen. Ik was onder de indruk – de manier waarop ze met de kaarten omging, hoe ze de kaarten las en de manier waarop ze mij over mijn leven vertelde. Er opende zich een nieuwe, maar toch vreemd vertrouwde wereld voor mij toen ze mij voorspelde, dat ik op een dag een beroemde helderziende tarotlezer zou worden. Ze werd mijn mentor en leerde mij af te stemmen op mijn eigen paranormale gaven, zodat ik met kaarten boodschappen kon doorgeven.

winkeldebono
The Fortune Teller in Sydney

Na haar volgden andere goede leraren. Ik studeerde astrologie, handlezen en andere vormen van waarzeggerij. Al snel las ik professioneel kaarten, handpalmen en astrologie voor mensen. Na een tijd in Europa gewoond te hebben, opende ik in 2006 mijn eerste winkel The Fortune Teller in Sydney. In 2010 volgde in dezelfde stad uiteindelijk een tweede winkel.”

Kaarten in het dagelijkse leven

“Ik hou van mijn werk! Ik raak alleen af en toe wel wat gefrustreerd door mensen die denken dat ik alles voor hen oplos, zodat zij zelf niets hoeven te doen. Veel mensen willen alleen weten wanneer hun Romeo of Julia komt opdagen. Ze willen dat je voorspelt op welke dag een rijke en vrijgezelle man/vrouw op hun pad komt. Als ik vraag wat ze zelf doen om een partner te vinden, krijg ik te horen dat ze niet bij mij zijn voor begeleiding en coaching. Ze willen alleen hun toekomst te horen krijgen. Gelukkig komt dit soort klanten niet vaak voor. Ik krijg veel mensen tegenover mij zitten, die ik daadwerkelijk kan helpen.”

Eigen Lenono-kaarten

Postmark Lenormand
Postmark Lenormand

“Het begon zo’n 15 jaar geleden als een kunstproject en inmiddels heb ik al veel verschillende tarot- en orakelkaarten ontworpen. Ik vind het zelf fijn om met mijn eigen kaarten te werken. Mijn kaarten gaan inmiddels de hele wereld over.

Elk deck heeft een andere uitstraling en persoonlijkheid, en kan als een ander soort gereedschap worden gebruikt. Afhankelijk van de situatie en de vraag. Ik vergelijk het altijd met de penselen van een kunstenaar. Voor ieder type schilderkunst is een ander penseel nodig. Zo werkt het ook voor mij als kaartlezer.

Lenono homo
Lenono homo

Ik heb bijvoorbeeld een eigen type Lenormandkaarten gemaakt: de Lenono. Inderdaad een samenvoeging van mijn naam en Lenormand. Ik kan hier volledig mijn creativiteit in kwijt. Ik heb al verschillende Lenono-decks ontworpen. Bijvoorbeeld de Gay Lenono, speciaal voor mijn homoseksuele en lesbische klanten en studenten.”

 De kaarten als gereedschapskist

“Elk deck heeft een eigen persoonlijkheid en ze zijn hierdoor een krachtig gereedschap. Zo zijn Lenormandkaarten geschikt voor vragen die een directer antwoord verlangen en zet ik de Tarot in voor de meer algemene vragen.”

Tip voor de beginner

“Als je net met de tarot begint, is het belangrijk om niet op te geven. Daarnaast moet je niet al te veel lezingen voor jezelf doen. Omdat je nog niet van alle kaarten de betekenis weet, kun je snel in verwarring raken en het vertrouwen in de kaarten verliezen. Ik zie dit vaak bij mijn studenten. Ze willen de kaarten gebruiken om hun liefdesleven te begrijpen en raken in verwarring.”

Tip voor de professional

“Wees professioneel en verrijk het leven van je klanten.”

Graag meer aandacht voor

“Het daadwerkelijk leren van de betekenis van de kaarten. Veel mensen kennen de betekenis van de kaarten te weinig om er goed mee aan de slag te kunnen gaan.”

Gebruikte afbeeldingen: decks van Paris Debono

Bewaren

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here