Shaheens zigeunerorakel

0

Petje af voor de mensen die zelf een tarot- of orakeldeck uitgeven. Het kost veel doorzettingsvermogen en artistieke energie om een compleet kaartendeck te maken. Shaheen Miro ontbreekt het aan beide niet. Zijn eigen stijl is duidelijk herkenbaar in zijn Tattered Nomad Oracle.

Gypsies als inspiratiebron

Shaheen haalt zijn inspiratie uit de wereld van de zigeuners. Dat is te zien in zijn kledingontwerpen en de spirituele hulp die hij onder andere via zijn YouTube-kanaal aanbiedt. “Zigeuners hebben mij, in romantische zin, altijd geïntrigeerd. Ik vind het archetype van de zigeuner met wapperende sjaal, kralen en bedels gewoon prachtig. Ik zie mijzelf als zigeuner, in de zin dat ik mijn intuïtie volg en ga waar de wind mij mee naartoe neemt. Ik reis veel en laat het leven mij verrassen”, aldus Shaheen.

Shaheen volgt verschillende spirituele stromingen. Deze eclectische invloeden zijn te herkennen in zijn eigen orakeldeck. Voor de kaarten heeft hij gebruik gemaakt van afbeeldingen uit het public domain. Dit zijn afbeeldingen waar geen rechten meer op zitten. Omdat het wat oudere afbeeldingen zijn, hebben zijn orakelkaarten een vintage uitstraling gekregen.

Lenormand met wat extra’s

De heren en dames van de Tattered Nomad Oracle
De heren en dames van de Tattered Nomad Oracle

Het Tattered Nomad Oracle volgt de Lenormandtraditie, aangevuld met extra kaarten die voor Shaheen essentieel zijn bij een kaartlegging. Naast de standaard Lenormandkaarten krijg je erbij: the Seer (de helderziende; profetie, inzicht), the bats (de vleermuizen; verandering, transformatie), the umbrella (de paraplu; optimisme, richting), the aura (aura; energie, genezing), the familiar (totemdier; bescherming, spirituele begeleider). Daarnaast zitten er verschillende dubbele kaarten in zijn orakeldeck: twee keer De Sterren, De Man en De Vrouw. “De extra kaarten, die uniek zijn voor mijn deck, kwamen uit mijn persoonlijke bibliotheek van intuïtieve symbolen,” vertelt Shaheen. Door deze extra kaarten mag Shaheens kaartendeck geen Lenormanddeck worden genoemd.

Shaheen vertelt dat zijn kaartendeck heel organisch ontstond. “Ik verzamelde al een tijd oude afbeeldingen en foto’s, zonder een specifiek doel. Op een dag had ik zin om een collage te maken met enkele afbeeldingen van de maan. De eerste kaart was geboren! Vanaf dat moment voelde ik de behoefte om kaarten te blijven ontwerpen. Het was alsof de kaarten mij vroegen om tot leven gewekt te worden.” Voor elke kaart verdiepte hij zich in de traditionele betekenis en volgde hij zijn intuïtieve impulsen om een eigen verdieping in de kaarten aan te brengen.

Enkele voorbeelden

The Hearts
The Heart (Het hart)
The Umbrella
The Umbrella (De paraplu)
The Letter
The Letter (De brief)
The Whip
The Whip (De zweep)
The Roads
The Roads (De wegen)
Achterkant kaarten
Achterkant kaarten

Meer informatie

Naam: Tattered Nomad Oracle
Auteur: Shaheen Miro
Kunstenaar: Shaheen Miro
Uitgeverij: eigen uitgave
Type kaarten: Lenormand/orakel

Kaarten: 44
Namen kaarten: The Rider, The Clover, The Ship, The House, The Tree, The Clouds, The Snake, The Coffin, The Bouquet, The Scythe, The Whip, The Birds, The Child, The Fox, The Bear, The Stars (2x), The Stork, The Dog, The Tower, The Garden, The Mountain, The Roads, The Mice, The Heart, The Ring, The Book, The Letter, The Man (2x), The Woman (2x), The Lilies, The Sun, The Moon, The Key, The Fish, The Anchor, The Cross, The Seer, The Bat, The Umbrella, The Aura, The Familiar.

Afmetingen kaarten: diverse afmetingen: Poker (6,3 x 8,9cm), Tarot (6,9 × 12,1cm) en Large (12,6 x 17,8cm).
Taal: Engels
Ontwerp achterkant kaart: man met verrekijker

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here