Steur aan spiesjes

Introspectie, met dank aan De Hogepriesteres

1

Kaarten met godinnen, wijze vrouwen, vrouwelijke gidsen: ik ben er dol op. Nu ik de laatste maanden meer in aanraking ben gekomen met tarot, ben ik dan ook geïntrigeerd geraakt door De Hogepriesteres. Niet dat ze in een van de leggingen ook maar een keer tevoorschijn kwam, nee, helemaal niet. En dat terwijl ze wel een aantal stevige aanwijzingen voor me heeft.

Ik weet niet of het bij jullie ook zo is, maar ik zit een tijd van grote veranderingen, waarin ik overwogen keuzes moet maken. De Hogepriesteres vertelt me daarover dat het verstandig is om daarvoor stil te staan en met een heldere blik naar binnen te kijken. Dat kan alleen in rust, dus met geduld en ook vanuit liefde. Kan ik dat opbrengen, dan krijg ik inzicht in mijn eigen creativiteit en onbewuste krachten. En als ik dat goed doe, helpt mijn innerlijke stem me met het loslaten van wat me niet verder brengt en energie kost. Waarna ik kan zien welke stappen ik kan nemen om goede keuzes te maken naar de toekomst toe. Prachtig toch?

Nu dreigt dit een typisch vrouwenstukje te worden, maar dat is het natuurlijk niet. Het mooie is namelijk dat het hier om vrouwelijke energie gaat, wat ook heel goed is voor mannen. Dus heren: laat die vrouwelijke kant invloed hebben op het nemen van je rust om tot introspectie te komen.

SpiesjesOok in relatie tot deze tijd van het jaar zie ik De Hogepriesteres passen. Zij staat immers in verbinding met de maan, die zich op 10 augustus manifesteert als supermaan. De volle maan staat op dat moment het dichtst mogelijk bij de aarde. Dat is een machtig gezicht. En ook een moment bij uitstek om naar jezelf te luisteren en van daaruit je ontwikkeling te laten voortkomen.

En zo komen we uiteindelijk bij het recept van deze KaartKunde: steur aan spiesjes. Wat jullie te danken hebben aan de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika. Zij noemden de komende volle maan namelijk Maan van de Steur, omdat de vis in deze tijd het meest levendig is in de grote meren.

Recept

Ingrediënten

 • 4 el olijfolie
 • Sap van een citroen
 • 1 fijngehakte ui
 • Zout en peper
 • ½ tl scherpe paprikapoeder
 • 600 g gefileerde steur
 • 200 g gefileerde zalm
 • 15 laurierblaadjes

 

 Bereiding

 • Maak een marinade van olie, citroensap, ui en kruiden.
 • Snij de vis in stukjes van 3 cm en leg ze in de marinade. Dit ongeveer 2 uur laten intrekken.
 • Intussen de laurierblaadjes met kokend water overgieten en een half uur laten wellen. De blaadjes worden hiervan zacht.
 • Laat de vis en de blaadjes goed uitlekken.
 • Rijg ze om beurten op de spiesjes.
 • Strijk dan de rest van de marinade over de spiesjes.
 • Maak een mooi vuurtje in de barbecue of verwarm de grill op 180 graden.
 • Vet een rooster goed in.
 • Bak de spiesjes aan beide kanten in 3 minuten mooi gaar.
 • De spiesjes zijn heerlijk met een salade en stokbrood of zelfgemaakte frietjes.

Gebruikte afbeeldingen: steur in de maan via earthdesk.blogs.pace.edu, steurspiesjes via Ah.nl en hogepriesteres Pythia (achtergrond) via Wikipedia.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here