Even voorstellen: Kate, de Daily Tarot Girl

0

Kate begon met haar website, Daily-Tarot-Girl.com, om haar kennis te delen en anderen te inspireren hun kaarten te gebruiken om persoonlijk op meerdere vlakken te groeien. Ze blogt wekelijks over leggingen en duidingen, en geeft iedere vrijdag haar duistere tweelingzus Veronica ruimte op haar site. Kate is een intuïtieve kaartlezer, schrijver, (buik)danser en levenscoach. En ze adoreert inzicht- en inspiratiekaarten. De hoogste tijd voor een interview.

Kennismaking met de kaarten

“Een paar jaar geleden kwam ik via een van mijn vrienden in aanraking met de tarot. Het zag er erg mysterieus en magisch uit. Het leek mij erg leuk om leggingen op feesten te gaan doen en ging beginnersboeken lezen om het mijzelf aan te leren.

Secret Tarot
Secret Tarot

Toen ik mijn eerste tarotdeck (Secret Tarot) in handen kreeg, heb ik direct een legging met drie kaarten voor mijzelf gedaan. Ook al had ik nog geen enkel idee van de betekenis van de kaarten of hoe ik ze moest lezen. In die tijd wilde ik erg graag mijn werk verlaten. De middelste kaart van de legging was Zwaarden 6 en liet duidelijk zien wat ik wilde. De volgende week nam ik ontslag! Ik ben altijd erg onder de indruk van hoe kloppend de kaarten zijn. Zelfs bij mijn eerste legging en ik nog geen idee had van wat ik aan het doen was.”

Kaarten in het dagelijkse leven

“Ik raadpleeg de kaarten als ik ga schrijven of op zoek ben naar een idee voor een nieuw project. Tarot- en orakelkaarten zijn echte inspiratiebronnen. Trek eens een kaart en schrijf op wat de kaart voor jou betekent. Erg krachtig! Ik doe ook leggingen voor mijzelf als ik in conflict ben over iets of mij zorgen maak.

Ik ben op dit moment gestopt met het uitsluitend doen van leggingen voor klanten. Ik gebruik het nu vooral als tarotcoaching, een soort van levenscoaching met tarotkaarten. Het is interactiever dan hoe ik mijn tarotleggingen uitvoerde. Deze manier van werken spreekt mij meer aan. Tarotleggingen waren te eenzijdig en ik was er niet van overtuigd dat de legging mijn klanten altijd iets bracht. Ik kreeg veel vragen als ‘Wanneer gaat dat gebeuren?’ of ‘Hoe ziet mijn toekomst er uit?’. Mensen hadden vaak niet door, dat zij zelf de sleutel in handen hebben om zaken te laten gebeuren. We zijn niet afhankelijk van het lot! Met tarotcoaching kan ik mijn klanten helpen om de leiding te nemen over hun eigen leven.”

De ster, Crystal Vision tarot
De ster, Crystal Vision tarot

Favoriete kaarten

“Op dit moment is de Crystal Visions Tarot mijn favoriete deck. Het is zacht en inspirerend, en toch erg nauwkeurig en inzichtelijk. Ik krijg altijd erg interessante ideeën als ik een legging doe met dit deck. De Ster is de kaart die mij het meeste aanspreekt. Voor mij betekent deze kaart dat ik mij geen zorgen hoef te maken. Alles gaat uiteindelijk goed komen.”

Tip voor de beginner

“Neem het niet te serieus! Ik denk dat veel beginners overweldigd worden door de krachtige afbeeldingen van de tarot en het veel te serieus nemen. Heb vooral plezier met het leren van de tarot en zie het als een avontuur. Neem de tijd voor om de kaarten te leren kennen. En blijf je vooral afvragen wat de kaart voor jou persoonlijk betekent, in plaats van het uit je hoofd leren van betekenissen uit boeken.”

Tip voor de professional

“Heb een groep van andere kaartlezers om je heen, waar je naartoe kunt gaan voor advies. Als je een professioneel kaartlezer bent, krijg je te maken met dilemma’s, frustraties en angsten. Het is dan fijn om iemand in je omgeving te hebben, waarmee je hierover kunt praten en advies kunt vragen.”

Graag meer aandacht voor

“Er mag wel wat meer aandacht komen voor intuïtieve ontwikkeling, in plaats van alleen maar gericht zijn op het leren van de betekenis van de kaarten.”

Gebruikte afbeeldingen: De ster en De wereld van de Crystal Visions tarot, Zwaarden 6 van de Secret tarot (via Google), foto van Kate uit haar privé-archief.

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here