Van prentenboek van de duivel tot keuze in zelfbeschikking

0

Van het concert des levens krijgt niemand een program. Deze wijze levensspreuk hing vroeger bij mijn grootouders aan de wand; tegeltjeswijsheid en voer tot discussie. Kunnen we in de toekomst kijken of hebben wij zelf invloed op onze lotsbestemming? Dienen we ons mee te laten voeren op de stroom en ons over te geven aan wat voor ons in petto ligt, of kun je beslissen een andere koers te varen? Onze ervaringen, keuzes en daden uit ons verleden, hebben ons gemaakt tot de persoon die wij nu zijn. De daden en keuzes die wij op dit moment maken, zijn de beste toekomst voorspellers. Een logische optelsom, zou je zeggen. Naar mijn mening staat de toekomst niet in steen geschreven. We hebben altijd een keuze om een andere richting in te slaan.

Rider-Waite Tarot, De Duivel
Rider-Waite Tarot, De Duivel

In de Middeleeuwen stond de tarot bekend als het prentenboek van de duivel. Soms zijn er momenten in een mensenleven, waarop dit prentenboek tot leven komt en de kaarten een geheel nieuwe dimensie krijgen. Voor mij persoonlijk was het afgelopen jaar een heel intens jaar van ziekte en moeizaam herstel. Hoe kon ik aan het begin van het jaar weten dat ik een directe ontmoeting met de tarotkaart De Duivel zou hebben? Deze kaart boezemt vaak angst in. De Duivel, de kaart met vele gezichten. Deze kaart grijpt direct in de ziel en laat niet meer los. Of wel? Door mijn ziekte ben ik in een klap in het donker gezet. Ik werd met mijn grootste angst, mijn sterfelijkheid, geconfronteerd. Ik heb de duivel recht in de ogen gekeken en mijzelf bevrijd van de ketenen. Alle ervaring die ik had opgedaan in de voorafgaande jaren met het beoefenen van het tarotkaarten leggen, vielen in een klap op zijn plaats. De kaarten kwamen tot leven en hierdoor werd het mij duidelijk dat ik gebruik kon maken van de lessen en de energie van de grote arcana kaarten ter ondersteuning van mijn genezingsproces.

Rider-Waite Tarot, Matigheid
Rider-Waite Tarot, Matigheid

Daarna is de tarotkaart van Matigheid tot leven gekomen. In mijn huidige genezingsproces ben ik naarstig op zoek naar de juiste maat. Een balans in energie, een evenwicht tussen mijn gevoel en mijn verstand, tussen rust houden en actief zijn. De Matigheid helpt mij mijn grenzen weer opnieuw te bepalen en af te tasten. Stapje voor stapje in de goede richting. De engel op de kaart geeft mij bescherming op weg naar genezing.

Wat zijn jouw kaarten van het afgelopen jaar? Kijk eens of je voor jezelf de tarotkaarten – of andere orakel- of inzichtkaarten – kunt vinden, die jouw 2013 kunnen samenvatten. Je leert de kaarten op een heel nieuwe manier kennen en ontdekt hierdoor ook weer diepere lagen, omdat ze direct aansluiten bij jouw eigen leven. Maak de balans op, zodat je weer fris kunt starten en kunt kiezen voor het vervolgen op je huidige pad of een nieuwe weg kunt inslaan. Vervolgens kun je ook de kaarten voor 2014 kiezen. Welke kaarten kies ik uit om mij te begeleiden en energie te geven, om mij te steunen en om mij te helpen mijn doelen te bereiken? Vol vertrouwen stap ik mijn toekomst in met De Dwaas. Ik omarm mezelf met de energie van De Geliefden en maak een keuze voor een gezond en energiek jaar.

NikidesaintphallehartNu is het de tijd om dromen waar te maken en je hart te volgen. Stel niets uit, want later kan wel eens eerder zijn dan je denkt. Geluk is een keuze. Het afgelopen jaar heb ik geleerd, dat als je met andere ogen naar een situatie kijkt, je ervaring en gevoelens zich ook direct aanpassen aan deze andere zienswijze. Het is maar net hoe je er naar kijkt. Goede voornemens…? Niet echt handig om iets een voornemen te noemen. Iets wat je van plan bent te doen, is meteen een mooie manier om eronder uit te komen. Je gaat het doen, of je gaat het niet doen. Je stopt met roken, je gaat minder eten, meer sporten, verdraagzamer zijn, regelmatiger op tijd naar bed… of je doet het niet. Het is geen voornemen, het is een keuze. Laten we januari dan de maand van goede keuzes noemen. En als we nu massaal kiezen voor het goede, het mooie, de liefde, de vrede, dan kan 2014 zomaar een heel mooi jaar worden. Doe je mee?

Gebruikte afbeeldingen: foto’s via Pixabay.com.

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here