Wegwijzers naar meer magie in je leven

0

Colette Baron-Reid en Jelena DellaGrottaglia beloven je met het orakel Magische wegwijzers een avontuurlijke, magische reis door je leven. De sprookjesachtige kaarten ondersteunen dit met regenboogkleuren, elfjes en eenhoorns.

Voor dit magische orakeldeck heeft Baron-Reid zich laten inspireren door verschillende andere orakelsystemen: tarot, noorse runen en de I-Tjing. Ze wil hiermee de gebruiker een persoonlijke boodschap meegeven om meer wijsheid te verwerven. Door meer te kijken naar de magie van het leven, leer je meer over de betekenis van het verhaal van je leven. Baron-Reid wil haar kaarten hierbij de wegwijzers zijn, waarmee je je eigen route uit kunt stippelen.

Een kaartendeck krijgt vaak de naam mee van de bedenker. Dit is begrijpelijk; zonder een eerste idee en een rode draad wordt een deck nooit geboren. Gebruikers worden echter vooral geïnspireerd en geprikkeld door de ontwerpen van de kaarten. Spreken de ontwerpen je niet aan, dan verdwijnen de kaarten ergens achterin de kast. De ontwerpen van kunstenares DellaGrottaglia zijn essentieel bij de Magische wegwijzers. Haar tovenaars en magische wezens vertellen je hun verhalen, en zorgen hierdoor voor meer richting.

In de praktijk

Laten we eens kijken wat de kaarten ons te vertellen hebben over hoe ze gebruikt willen worden. Ik gebruik hiervoor een legging van 3 kaarten.

Tot elkaar komen
Tot elkaar komen

Vraag 1: hoe wil je dat we je gebruiken? – Tot elkaar komen

De kaart draait om liefde en het delen ervan. Je wordt uitgenodigd om deze emotie – in alle vormen! –  te ontdekken: romantiek, onvoorwaardelijk, spiritueel, binnen familie of vrienden. Er is altijd een ander bij betrokken. De kaarten komen het beste tot hun recht als ze worden gebruikt om relaties en emoties te ontdekken en te verdiepen. Kom op, ga samen aan de slag!

Boze geesten
Boze geesten

Vraag 2: waar moeten we op letten? – Boze geesten

Angst is een illusie! De boze geesten op de kaart geven aan dat je iedere dag voor liefde moet gaan, waarbij je jezelf en anderen vergeeft. Boze geesten worden namelijk geboren, wanneer je gekwetst wordt en je iets belangrijks verliest door die ervaring. Om de kaarten goed te kunnen gebruiken, moet je leren je angsten los te laten. Houd van jezelf, accepteer je tekortkomingen en draai ze zo dat ze je kracht worden.

Magisch gebed
Magisch gebed

Vraag 3: welke raad wil je nog meer meegeven? – Magisch gebed

Bid en zeg wat je graag wilt, en luister naar de antwoorden. Handel in vertrouwen. De kaarten nodigen je uit om je wensen het universum in te sturen. Leer te vertrouwen op de kracht van woorden!

Voorbeelden van kaarten

Uit elkaar gaan
Uit elkaar gaan; het is nu tijd je eigen weg te gaan.

 

Detail detail
Detail, detail; de krachtigste patronen worden gecreëerd met de kleinste detail. Besteed er aandacht aan.
Vonk
Vonk; je bent een helder kanaal voor goddelijke creativiteit.
Voortgang
Voortgang; je maakt een positieve ontwikkeling door.
Tovenaar van bewustzijn
Tovenaar van bewustzijn; je ziel weet wat je moet doen, wees stil en observeer.
Langzaam maar zeker
Langzaam maar zeker; langzaam maar zeker wint de race.
Wensput
Wensput; verlangen is de heilige prikkel om te leven. Voel dit, maar laat alle gehechtheid aan eigendommen los.
Denkwijze
Denkwijze; echtheid is het wezen van kracht.
Heel de pijn
Heel de pijn; vergeving heelt de ziel.

Meer informatie

Naam: Magische Wegwijzers
Auteur: Colette Baron-Reid
Kunstenaar: Jelena DellaGrottaglia Maldonado
Uitgeverij: Koppenhol Uitgeverij BV
Vertaald door: Johanna Anna
ISBN10: 9085081904
ISBN13: 9789085081906
Type kaarten: orakel

Kaarten: 54
Namen kaarten: Bottenverzamelaarster, Vriendelijke tuinierster, Tovenaar van bewustzijn, Denkwijze, Boze geesten, Berg, Naar het onbekende, Tot elkaar komen, Stormen, Aan de grond, Balaneren, Langzaam maar zeker, Afzondering, Meegaan op de golven, Solo circusact, Bevrijden, Spookbeelden, Magische stroom, Het hol van Oragon, Vliegen, Dromenveld, Intentie, Gouden paleis, Vast in de modder, Metamorfose, Bevriezen, Thuis, Voortgang, Tot leven komen, Kiezen, Woestijn, Magisch gebed, Blijdschap, Vonk, Opvoeding, Betrokkenheid, Schoonmaken, Heel de pijn, Schatbewaarder, Volg de leider, Onverwachte bezoeker, Wijd open, Details details, Kracht, Bedroefd, Uit elkaar gaan, Heilige bron, Wensput, Talisman, Kompas, Maanlicht, Magische kaartenlezer, Luisteren, Aanmoediging.

Afmetingen kaarten: 9 x 12,5 cm
Taal: Nederlands
Achterkant kaart: omkeerbaar
Ontwerp achterkant kaart: Een detail van kaart Kompas

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here