Zaai je plan met een vleugje magie

0

Nadat de tarot in 1971 op mijn pad verscheen, ben ik mij vanaf die tijd gaan verdiepen en ontwikkelen in dit, voor mij, magische spel en ben ik vele decks gaan verzamelen. Geweldig vind ik het om te zien en te lezen hoe vele illustrators en schrijvers van latere decks onder andere het archetype doorleeft en interpreteert in zijn of haar symboliek. Met name bij De Keizerin, die dit keer centraal staat.

Om het praktisch te omschrijven staat De Keizerin bij mij als dagkaart voor: ga op je gevoel af en blijf wel met beide benen op de grond. Het is een vruchtbare dag.

Verder is zij in woorden te omschrijven: voeler, gevoel, passie, vruchtbaarheid, leven. Woekert voort. Heeft De Keizer, haar mannelijke tegenhanger, nodig voor een grens. Zonder hem is er chaos. Zij hebben elkaar nodig voor evenwicht. Ook staat zij voor schoonheid, sensualiteit, voedend, verzorgend, moederschap, creativiteit, groei. Zij zorgt voor overvloed. In de negatieve zin zou het kunnen zijn: chaos, wispelturigheid.

De Keizerin, Pagan Tarot
De Keizerin, Pagan Tarot

In Keltische tarotdecks wordt zij neergezet als de moedergodin, Moeder natuur, Vrouwe van het land, godin Ceridwen, Rhiannon (great queen) en nog veel meer. En met het lezen van al deze verschillende mythologische verhalen herken ik ze allemaal als: De Keizerin.

De kaarten die ik gebruik in mijn cursus Pagan Tarot en De Wijze Vrouw laat deze Keizerin ook de vruchtbaarheid en overvloed zien in een dagelijkse sfeer. Die overvloed in haar leven zal worden gedeeld met degenen die ze lief heeft in haar huis en omgeving. Ter ere van de Godin, die te zien is als tuinbeeld.

Verder zie je drie generaties die met vreugde, liefde en aandacht aan het werk zijn in de tuin van hun huis. Je zou het ook kunnen zien dat het kind (maiden) zaait, de moeder (mother) verzorgt en de oudere vrouw (crone) oogst. Alle overvloed is mogelijk als je positieve energie stuurt naar hetgene wat jij wilt creëren.

Naast de vele betekenissen kan deze kaart je ook kracht bijzetten om iets te laten gebeuren. Als De Keizerin bijvoorbeeld verschijn als antwoord op mijn vraag over welke richting mij kan helpen in een nieuwe onderneming, dan weet ik dat ik iets kan gaan zaaien of aanplanten. De tijd voor mij is nu vruchtbaar.

Zet je plan of wens neer. Magie werkt als je bij de behoefte de emotie voelt en weet wat je er voor mag gaan gebruiken. Als je dit ook wilt, ga dan eerst voor jezelf na wat belangrijk is voor jouw plan of wens. Wil je activiteit, plant dan rozemarijn. Staat geld verdienen op je verlanglijst, zaai alfalfa voor overvloed. Of zoek uit wat er bij jou past.

Ritueel

Bezielingskaart gebaseerd op De Keizering
Bezielingskaart gebaseerd op De Keizering

Kies nieuwe maan om dit ritueel uit te voeren. Steek een groene kaars aan en vul een stenen pot met aarde. Concentreer je op je wens of plan. Zaai of plant het met volle overgave. Verzorg het en let op wat er gebeurt.

Als je niets wilt zaaien of planten kun je ook rond deze tijd een wensbord/moodboard maken. Schilder, teken, plak iets moois en blijf realistisch. Gebruik deze vruchtbare tijd die De Keizerin aangeeft.

Bewaren

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here