Aladdin en de wonderlamp

0

De Inner Child kaarten van Isha Lerner en Mark Lerner zijn volgens eigen zeggen een reis in sprookjes, mythen en natuur. De prachtige illustraties van Christopher Guilfoil prikkelen je fantasie, waardoor je verbeelding met je op de loop gaat. In dit kaartspel worden de grote arcana kaarten gerepresenteerd door sprookjes. De kaarten zijn een ode aan de kinderen van de aarde. De kleine arcana kaarten zijn onderverdeeld in zwaarden, staven, harten en kristallen. Als edelsteenliefhebber kan ik er blij van worden dat kristallen zo’n prominente rol krijgen in een kaartspel.

ic_alladin_lampBij de Inner Child kaarten staat Aladdin en de Wonderlamp gelijk aan De Magiër. Op de kaart is een jongen te zien die naar een tafel kijkt, waar een wonderlamp, een zwaard, een staaf en een altaar van kristallen liggen. De geest is uit de wonderlamp en kijkt naar het kind.

Als de geest uit de fles is, is dat normaal gesproken geen goed teken. De kwestie is dan niet meer onder controle en veranderingen zijn niet meer te stoppen. In dit geval lijkt de geest tegen het kind te zeggen: “alles is aanwezig om je wens te vervullen.” Als je deze kaart trekt, is het tijd de controle los te laten voor een verandering die niet meer terug te draaien is. Je krijgt het advies te handelen naar je impulsen. Het is de kaart van totale overgave. Geef je bij deze kaart dus maar over en vertrouw op je eigen talenten, intuïtie en creativiteit. Juist dan komt het goed.

De kaart doet mij denken aan de halfedelsteen carneool. Deze steen kan je leren je over te geven aan de loop van het leven en te vertrouwen op je waarnemingen. Een steen die vroeger bij bepaalde culturen aan de doden werd meegegeven om de ziel een veilige overtocht te garanderen naar het dodenrijk. Een reis waarover geen controle mogelijk is.

Carneool
Carneool

De oranjerode kleur van deze steen is naar buiten gericht. Een actieve kleur die positieve energie geeft en je verwarmt. De carneool geeft op deze manier aan dat volledige overgave actief is en niet passief. Je overgeven aan iets betekent niet dat je met je armen over elkaar kunt wachten wat de kosmos of het leven voor jou in petto heeft en langs stuurt. Overgave betekent loslaten; iets laten gaan. In zulke situaties wordt van je gevraagd vertrouwen te houden en te reageren op je intuïtieve ingevingen. Je krijgt geen garanties en er zijn geen zekerheden. Zeg dan nog maar eens tegen jezelf dat je passief bent. Dat is toch gewoon keihard werken!

In zulke situaties is de carneool een heerlijke steen. Vertrouwd, warm, verbindend, energiek en zelfs beschermend.

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here