De Kracht van het Wiel

Inzicht in onze plek op de wereld door het Medicijnwiel

0
Moeder Aarde - De Kracht van het Wiel
Moeder Aarde

“Niets kan een droom weerhouden,” luidde de tekst op een kaart die Linda Ewashina kreeg opgestuurd van kunstenares Jody Bergsma. Een inspiratie om haar droom om schrijfster te worden, door te zetten. In samenwerking creëerden ze De Kracht van het Wiel.

Medicijn betekent in de Indiaanse talen iets anders dan in bijvoorbeeld de Westerse wereld. Het staat voor de krachtige energie waarvan we allemaal onbeperkt gebruik kunnen maken, hogere kennis en wijsheid. Het medicijnwiel is dan ook de cirkel die kracht geeft en alles omvattend is. Het leven wordt gezien als een cirkelvormige reis met geboorte, dood en wedergeboorte. En dat dan op mentaal, emotioneel, spiritueel en fysiek vlak.

De Kracht van het WielHet medicijnwiel is dus de basis van De Kracht van het Wiel, waarbij de 40 kaarten de 40 stenen in de cirkel vertegenwoordigen. Op verschillende manieren helpen deze om beter inzicht te krijgen in onze plek op de wereld. Gedachte hierbij is dat door op spiritueel niveau onze verbinding met alle levende wezens te erkennen, we echt op een gezonde en rijke manier kunnen gaan leven. Hierdoor wordt groei en zelfheling mogelijk. Totemdieren, planten, mineralen en kleuren helpen op het pad in de cirkel. De cycli van de seizoenen en de maan zijn hierin belangrijk.

Schrijfster Linda Ewashina, voormalig verpleegster, is healer en doet readings voor de Canadese Simpcw First Nation. Ze maakt ansichtkaarten en spirituele gedichten en schrijft boeken. Je vindt haar op Facebook.
Jody Bergsma maakte de afbeeldingen, waaruit Ewashina mocht kiezen voor deze kaarten. Ze is sinds haar jeugd geïnspireerd door de wildernis. Na haar studie Kunstgeschiedenis heeft ze in haar werken mythen, wildleven en culturele symbolen met elkaar verweven.

Voorbeelden van kaarten

Liefde - De Kracht van het Wiel
Liefde
Vlinderclan - De Kracht van het Wiel
Vlinderclan
Introspectie - De Kracht van het Wiel
Introspectie
Groei - De Kracht van het Wiel
Groei
Maan van de terugkerende kikkers - De Kracht van het Wiel
Maan van de terugkerende kikkers
Kikkerclan - De Kracht van het Wiel
Kikkerclan

Meer informatie

Naam: De Kracht van het Wiel
Auteur: Linda Ewashina
Kunstenaar: Jody Bergsma
Uitgeverij: Koppenhol
Type kaarten: orakel
Kaarten: 40
Afmetingen kaarten: 10 x 13,8 cm
Taal: Nederlands

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here