De zombie Magiër

0

De Magiër bezit alle mogelijkheden. Of je gebruik maakt van deze mogelijkheden is aan jou. In de Zombie Tarot is hij onmisbaar. Maar maakt hij of geneest hij zombies?

Dit deck komt in een prachtige luxe doos, met een – voor de verandering – niet al te vervelend boekje met uitleg. Echter ik heb gemerkt dat toch veel mensen moeite hebben met een tarotdeck waar rottende zombies achter mensen aanrennen. Ik kan dit deck wel aanraden want de kaarten zijn erg goed om mee te werken. Misschien iets voor een Halloween avondje….

De Magiër uit de Zombie Tarot
De Magiër uit de Zombie Tarot

Deze Magiër wordt weergegeven door een professor die bezig is met het zoeken naar een genezing tegen het zombievirus. Of is hij juist de schepper van het zombievirus? Wie zal het zeggen. Dat is het mooie van De Magiër, hij heeft de potentie, hij werkt met de vier elementen. Doet hij niets, dan gebeurt er niets. Is hij de initiator van het grote zombievirus wat deze tarot doordrenkt? Heeft hij als kaart 1 ervoor gezorgd dat wij op avontuur kunnen door een wereld overheerst door levende vleesetende doden?

Dit geldt ook voor ons, doen we niets, gebeurt er ook niets. Deze wereld van zombies is misschien niet hetgeen we voor ogen hebben, maar in dit deck is wel heel duidelijk de kracht van De Magiër aanwezig. Op kaart 1 zien we de schepping van het virus, de rode draad door dit deck.

De andere mogelijkheid is dat hij een kuur tegen deze ziekte probeert te zoeken. In die zin is hij de man die de kracht heeft om deze wereld te verlossen van deze rondrennende rottende lijken. In beide gevallen is het duidelijk dat De Magiër een hele sterke stempel drukt op alle volgende kaarten.

Gebruikte afbeeldingen: De Magiër en de 4 van Hazards (achtergrond) van de Zombie Tarot.

Bewaren

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here