Sex sells: de Toren

0

Ik sta er bekend om dat ik regelmatig kaarten gebruik, die mensen afschikken. Ik heb veel commentaar gehad op de tarot kaarten uit de New Orleans voodoo tarot die ik een tijdje gebruikt heb voor de dagkaarten op mijn Donkse Oog Facebook pagina.

Ik heb toen gekozen voor een provocerende koers en dacht laat ik eens kaarten gebruiken uit een deck waar het provocerend karakter van afspringt: de Tarot of Sexual Magic. En zowaar, de likes per dag sprongen omhoog. Sex sells, ook in tarot land. Heb dit deck één keer gebruikt tijdens een workshop Tarot en dromen, om duidelijk te maken dat sommige dromen soms om een speciaal deck kunnen vragen. Seksuele dromen zijn het leukst te duiden met een erotisch deck. Eén van de cursisten raakte helemaal van slag van deze kaart. Ze zag deze kaart als een verkrachting. Ik ga het gesprek dat volgde niet uiteen zetten, maar het kwam er wel op neer dat het iets zei over haar beleving van seks.

Tarot of Sexual Magic, De Toren
Tarot of Sexual Magic, De Toren

Welnu, het is voor iedereen duidelijk dat dit de kaart De toren is. Dit staat er namelijk in zes talen op geschreven en het nummer XVI is ook duidelijk te lezen. Waarom ik deze toren-kaart zo mooi vind? Omdat het op een andere manier heel mooi weergeeft, waar het bij De toren over gaat: hoog opgelopen spanning. En die moet eruit…

We zien we op deze kaart twee mannen en een vrouw. De vrouw heeft seks met één van de mannen. Ziet ze eruit alsof ze het erg vind? Nee. Een manier om spanning weg te nemen, is het hebben van seks. Het orgasme geeft een energie, die erg positief en ontspannen werkt. Noem het helend.

De man op de achtergrond lijkt te willen zeggen dat het of zijn beurt is of dat de jongedame bij hem hoort. De man die de dame penetreert lijkt geen boodschap te hebben aan de man achter hem. De seksuele spanning tussen de dame en de man is zo hoog opgelopen, dat de enige manier is het gewoon maar te doen. De doorbraak. Spanning wegnemen, door de daad bij het woord te voegen.

Als ze de vriendin is van de man met bijl, dan is het nu duidelijk dat ze ook gevoelens – van in ieder geval seksuele aard – had voor de man die haar nu penetreert. Het heeft ook iets bevrijdends. Ook al is het niet geaccepteerd, het is nu wel duidelijk.

Hoe nu verder? Het kan zijn dat de man waarmee ze nu de liefde bedrijft, gedood wordt door de ander. Het is dan de prijs die hij betaalt. Hij heeft in ieder geval gedaan wat hij wilde doen: die spanning is weg.
Zaken zijn nu in ieder geval duidelijk en het zal niet meer zijn zoals het was. De gevoelens die de dame heeft zijn duidelijk, de gevoelens van de man die haar vast heeft, zijn duidelijk en de man met bijl weet ook waar hij aan toe is. Alles is nu duidelijk, de spanning is weg, het verwerken kan beginnen.

Gebruikte afbeeldingen: De Toren uit de Tarot of Sexual Magic, De Magiër uit de The New Orleans Voodoo Tarot (achtergrond).

Bewaren

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here