Tarot 3D

0

Af en toe komt er een deck voorbij, waarvan je eigenlijk niet weet wat je ervan vindt. Herkenbaar? Ik had dat gevoel bij de Tarot 3D van Davide Corsi. Deze kaarten zijn eerder uitgegeven als Tarot of the Pictorial Key, maar nu bewerkt om diepte te krijgen.

“Het gaat mij vooral om de afbeeldingen”

De Dwaas
De Dwaas

Ik vroeg Davide hoe hij in aanraking is gekomen met de tarot. “Ik ben eigenlijk de wereld van de tarot binnengerold. Een paar jaar geleden ontwerp ik voor een vriend een deck met sibillen. Op dat moment wist ik niets over tarot, sibillen of orakelkaarten. Mijn vriend gaf mij alle informatie en ik tekende de kaarten. Hij was zo enthousiast over het eindresultaat dat hij mij de tip gaf om contact op te nemen uitgeverij Lo Scarabeo. Ik stuurde mijn ontwerp op en enkele dagen later werd ik teruggebeld door een enthousiaste redacteur. Het leverde mij een opdracht van vijf decks op. De laatste hiervan wordt volgend jaar uitgegeven.

Ik heb eigenlijk weinig met het leggen van tarotkaarten. Ik ben alleen geïnteresseerd in de symboliek van de kaarten, en hun verbinding met het verleden en het mysterieuze.”

Eigen stijl

De Italiaanse Davide is van huis uit illustrator en heeft vooral veel advertenties voor reclamebureaus ontwerpen. Lo Scarabeo heeft tot nu toe vier van zijn decks uitgegeven: de Draconis tarot, The Vampire Tarot of Eternal Night, de Pictorial Key Tarot en de Tarot of the Elves.

Het zijn allemaal tarotdecks met een herkenbare stijl. Een stijl die het meest overeen komt met die van moderne animatiefilms van Walt Disney of Pixar. Je kunt zien dat hij zijn inspiratie haalt uit de genres fantasy en science fiction. “Je kunt mijn stijl ook herkennen aan het gebruik van 3D. Ik ontwerp uitsluitend met computers en wil dit niet verbergen. Ik zie dat veel moderne vormgevers dit zo veel mogelijk proberen te verbloemen. Naar mijn mening is er niets mis mee om te laten zien wel instrument is gebruikt om een ontwerp te maken.”

Voorbeelden van kaarten

De Zegewagen
De Zegewagen
De Heremiet
De Heremiet
De Dood
De Dood
De Toren
De Toren
De Maan
De Maan

 

 

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here