Tarot Apokalypsis

0

Erik C. Dunne en Kim Huggens, de makers van de Tarot Illuminati, werken hard aan hun nieuwste project: de Tarot Apokalypsis. Het belooft, net als de voorganger, een visueel spektakel te worden. Ik sprak Erik C. Dunne over de voortgang.

Wat inspireert je?

“De titel, Tarot Apokalypsis, is vereenvoudigd Grieks en betekent Openbaring. Ik verwerk beelden en betekenissen uit oude culturen en mysterie religies tot tarotkaarten, waarbij ik rekening hou met de traditionele betekenis van de tarot. Net als bij de Tarot Illuminati gebruik ik hiervoor moderne technieken. Achter de afbeeldingen van goden en bovennatuurlijke entiteiten zit een hele wereld van kennis en waarheden. Wereldwijd worden ze aanbeden. Of het nu gaat om de cultus van Inanna in het oude Sumerië (red.: het hedendaagse Zuidoost Irak), de mysteriën van Eleusis uit het oude Griekenland of de crematierituelen van de Indiase Aghoris om Shiva en andere goden te eren.”

Hoe zien de tarotkaarten eruit?

“Elke kaart van de Grote Arcana verbeeldt een mysterie religie uit de oude of moderne wereld. In de Kleine Arcana reizen we over de bevroren toendra’s en bossen van het heidense Scandinavië en door de rode woestijnen van het oude Egypte. We worden omringd door de schoonheid van het klassieke Griekeland en het oude Rome, en zien meer van het Khmer-rijk. De hofhouding bestaat uit de goden uit deze culturen, zoals de verstandige Odin (Koning van Zwaarden), de verzorgende Lakshmi (Koningin van Pentakels), de krachtige Horus (Koning van Zwaarden), de verleidelijke Aphrodite (De Hogepriesteres).”

Wat is het belangrijkste verschil tussen de beide tarotdecks?

De Hogepriesteres
De Hogepriesteres, Persephone

“De Tarot Illuminati volgt het Rider Waite Smith systeem. Hierdoor liggen de afbeeldingen dicht bij de oorspronkelijke ontwerpen. Zo’n 30 jaar geleden leerde ik werken met deze kaarten. De Tarot Illuminati is mijn ode aan dit klassieke tarotdeck. Met de Tarot Apokalypsis willen we trouw blijven aan de thema’s en concepten in de tarot, terwijl wij ook willen streven naar nieuwe en originele manieren om dit te presenteren. Mensen zitten niet te wachten op een nieuwe RWS of Thoth kloon, en daar ben ik het mee eens. Door oude religies en verhalen te gebruiken, willen we dit voorkomen en tegelijkertijd de gebruiker meer te leren over deze fascinerende culturen en overtuigingen.

Terwijl we dit deck maken, leren we zelf al heel veel. We kijken uit naar het moment dat het deck verschijnt, zodat we onze ontdekkingen met iedereen kunnen delen.”

Wanneer wordt het deck gepubliceerd?

“Kim en ik werken heel hard om het eind 2015 op de markt te laten verschijnen. Tarot Apokalypsis wordt, net als Tarot Illuminati, door Lo Scarabeo uitgebracht.”

Voorbeelden van kaarten

Koning van Bekers
Koning van Bekers
Koningin van Beker
Koningin van Beker
Koning van Zwaarden
Koning van Zwaarden, de god Odin
Koningin van Zwaarden
Koningin van Zwaarden, de godin Völva (zieneres)
Koning van Staven
Koning van Staven, de god Horus
Koningin van Staven
Koningin van Staven, de godin Hathor

 

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here